2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

EK MADDE-1 UYARINCA

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca yapılacak yatay geçiş işlemlerinde güz ve bahar dönemi için yükseköğretim kurumları tarafından yürütülecek işlemlere ilişkin usul ve esaslar 08/01/2015 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülmüş ve adı geçen yönetmeliğin Ek Madde 1'i dikkate alınarak, daha önce konuya ilişkin alınan Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararları yürürlükten kaldırılarak, bu tarihten sonra Ek Madde 1 uyarınca; 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılında Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde-1) yatay geçiş yoluyla 20-24 Ocak 2020 tarihleri arasında başvuru alınacaktır.

Başvuru şekli, başvuru için gerekli belgeler, başvuru ve değerlendirme takvimi ve başvuru koşulları aşağıda gösterilmiştir.

MERKEZİ YATAY GEÇİŞ ESASLARI ( Detaylı metin için tıklayınız.)

1. Öğrencinin kayıt olduğu yıl almış olduğu merkezi yerleştirme puanlarının, geçmek istediği diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması şartı ile başvuru yapabilir.
  2. Her bir diploma programının hazırlık sınıfı dâhil her bir sınıfı o yıl ki ÖSYS Kılavuzunda belirtilen kontenjanın %10’na kadar kontenjan açılabilir.
  3. Öğrenciler Ek Madde-1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilir. (Daha önce Merkezi Yerleştirme Puanına göre yatay geçiş yapmışsa başvuru yapamaz. Ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna geri dönebilirler. Detaylı bilgi en aşağıda belirtilmiştir.)
  4. Başvuru sayısı belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda başvuran en yüksek ÖSYS puanlı adaydan başlayarak kontenjan kadar adayın kaydı yapılacaktır.
  5. DGS ile yerleşen öğrencilerin sadece yerleştikleri yıldaki DGS Kılavuzunda öğrencinin Önlisans alanı ile tercih edebileceği programlar arasında DGS puanı göz önünde bulundurularak başvurusu alınacaktır.
  6. M.T.O.K. Programlarında okuyan öğrenciler Yükseköğretim kurumuna kayıt oldukları yılki ÖSYS Kılavuzunda yer alan tercih edebilecekleri ve yerleşebilecekleri M.T.O.K. programlarına başvuru yapabilirler.
  7. Sınavsız geçişten yararlanarak bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler yerleşme önceliklerinde oluşan taban puanlar ile OSYS puanlarının ÖSYM Başkanlığı tarafından yayınlanan kılavuzlar dikkate alınarak yerleştikleri yıl ilan edilen sınavsız geçiş yapabilecekleri bölümlere başvurabileceklerdir.
  8. Özel yetenek sınavı ile bir Yükseköğretim Kurumuna kayıt olan öğrenciler Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş başvurusunda bulunabilir.

BAŞVURU:

Başvurular 20 – 24 Ocak 2020 tarihleri arasında   https://yataybasvuru.sabis.subu.edu.tr/ adresinden online yapılacaktır.

İstenilen belgeler başvuru sistemine yüklenecek ve kayıt hakkı kazanıldığında kayıtta teslim edilecektir.

Başvuru esnasında istenilen bilgiler eksiksiz ve doğru girilmelidir.

Başvurusu tamamlanan öğrenci başvuru çıktısını almak zorundadır.

Başvurusunu yapıp son hal veren öğrenci başvuru sistemine tekrar giriş yapamayacaktır. Bu konu ile ilgili sorunlarınızı mgok@subu.edu.tr mail adresine bildirebilirsiniz.

Değerlendirme esnasında oluşabilecek sorunlar başvuru esnasında belirttiğiniz elektronik posta adresinize iletileceğinden postanızın aralıklı olarak kontrol edilmesi önerilmektedir.

GEREKLİ BELGELER:

1. Kayıtlı olduğu programa yerleştiğini gösterir ÖSYM Sonuç Belgesinin (kayıt olduğunuz Üniversiteye yerleştiğinizi gösterir belge)

2. ÖSYM Sonuç belgesinin (Yerleştirilmeden önce ÖSYM’nin açıkladığı ve tüm puan türlerinizin ifade edildiği belge) İnternet çıktısı,

a- Önlisans Programlarına başvuran adayların ÖSYS Sonuç Belgesinin yanında Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanını (AOBP) gösterir ÖSYM Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı)

b- Özel Yetenek Programlarına başvuran adayların ÖSYM Sonuç Belgesinin yanında ayrılacağı yükseköğretim kurumuna yerleştirilmesinde kullanılan Puanlarının internet çıktısı,

3. Disiplin cezası almadığına ilişkin belge

4. Öğrenci Belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

5. Eğitim görmekte olduğunuz üniversiteden alınacak “Daha Önce Merkezi Yerleştirme Puanına göre yatay geçiş yapmadığınıza”  dair yazı (Öğrenci belgesinde Kayıt Türü Bilgisi varsa gerek yok)

6. Hazırlık okuduğuna dair belge (Hazırlık sınıfında eğitim gören öğrenciler için)

8. Kayıt dondurduğuna dair belge(Kayıt donduran öğrenciler için)

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ:

Başvuru Tarihi 20-24 Ocak 2020

Sonuçların İlanı 28 Ocak 2020

Asil Kayıtlar 30-31 Ocak 2020

Yedek Kayıt İlanı 3 Şubat 2020

Yedek Kayıtlar 4-5 Şubat 2020

MERKEZİ YATAY GEÇİŞ İLE GERİ DÖNMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER

Merkezi yerleştirme puanına göre herhangi bir üniversiteye yatay geçiş yapıp geri dönmek isteyen öğrenciler 20 Ocak - 3 Şubat 2020 tarihleri arasında şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru Adresi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı

Esentepe Kampüsü Serdivan/SAKARYA

İstenilen Belgeler

2. ÖSYM Sonuç belgesinin (yerleştirilmeden önce ÖSYM’nin açıkladığı ve tüm puan türlerinizin ifade edildiği belge) İnternet çıktısı.

3. Disiplin cezası almadığına ilişkin belge

4. Öğrenci Belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

5. Hazırlık okuduğuna dair belge (Hazırlık sınıfında eğitim gören öğrenciler için)

6. Kayıt dondurduğuna dair belge(Kayıt donduran öğrenciler için)