Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı  öğrencileri Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "TR 42 Bölgesi Tekstil Sektörüne Yönelik Nitelikli İş gücünün Yetiştirilmesi" isimli proje kapsamında teknik gezi gerçekleştirdiler. İstanbul Gan Denim firmasına gerçekleştirilen gezi ile müşteri siparişinden tasarım ve kalıpların oluşturulması, yıkama, üretim, kalite kontrol ve paketleme süreçleri hakkında bilgi edindiler.

Öğrenciler derste edindikleri bilgi ve becerilerin sektördeki uygulamasını yerinde gözlemleme imkanına sahip oldular. Aynı zamanda Gan Denim firmasının ilgili sahibi ve personeli ile uygulama yaparak verimli bir gezi gerçekleştirdiler.Sektör beklentilerine uygun nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan proje ile  oluşturulan eğitim alanının sektörün ihtiyaçlarını karşılayabileceği izlenimi edinilmiştir.