Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Tekstil Teknolojisi Programı ikinci sınıf öğrencileri, bölüm hocalarının eşliğinde Bursa İli Merinos Tekstil, Göç ve Vakıflar müzelerine gezi gerçekleştirdi. 1938 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açılışını gerçekleştirdiği Merinos Fabrikası 2004 yılında kapatılarak, 2011 tarihinde Merinos Tekstil Sanayi Müzesi olarak kapılarını ziyaretçilere açmıştır. Öğrenciler, dört ana bölümden oluşan Merinos Tekstil Sanayi Müzesinde, kirli yün yapağının hangi aşamalardan geçerek yünlü kumaşlara dönüştüğü, Göç Müzesi ile Bursa İli kuruluş tarihi öyküsünü izleme ve dinleme olanağı elde ettiler. Müze ziyareti sonrasında tarihi Kozahan Çarşısını gezerek günümüz kumaş, yardımcı malzeme ve aksesuarlarını yerinde incelediler.